Facebook Annoncepris | Reduceret 97% Med Simpel Justering [Case]

Leadgenerering, der ikke koster “det hvide ud af øjnene” i Facebook annoncepris

Er du bekymret over din høje facebook annoncepris og har du brug for at køre leadprisen i bund og samtidig sikre en bred reach på top funnel annoncer?

Så er du havnet i det rette sted!… 

Når man taler om leadgenerering, er det svært ikke at bringe Facebook på banen. Med mere end 3 millioner danske brugere er det blevet en digital sværvægter som er uundværlig i langt de fleste kampagner, enten i tandem med andre platforme eller på egen hånd.

Er du interesseret i at lære lidt om hvordan du gennemskuer dine digitale kanalers individuelle rolle i konverteringerne, kan du læse om det i dette indlæg.  

Men Facebook stiller samtidig nogen helt andre vilkår for annoncører, fordi i modsætning til eksempelvis Google Adwords, rammer Facebook annoncer ofte “kolde” brugere, dvs folk der ikke nødvendigvis er på udkig efter de viste produkter/ydelser. Tværtimod sidder de måske derhjemme og scroller igennem en uendelige myriade af “venners” opslag og annoncer. Adespresso har lavet en detaljeret guide til, hvornår man bør vælge at bruge enten Facebook eller Google Ads, som du kan læse hér.  

Den store interesse i Facebook har dog desværre medført at der efterhånden er kommet en pæn sjat annoncører på platformen, som meget ofte ender med at kæmpe om de samme mennesker, hvilket betyder at annoncørerne i sidste ende bliver nødt til at betale mere for at være med i legen. Det er selvfølgelig kun halvdelen af sandheden og i virkeligheden er der mange andre variabler, såsom kampagne målsætning og målgruppe, som også påvirker Facebooks annoncepris, hvilket jeg også vil komme ind på i indlægget. 

Vi vil nemlig se på en konkret case, som jeg har taget med for netop at illustrere dynamikken i Facebook algoritmen og hvordan man med ganske få justeringer kan få Facebooks annoncepris helt i bund, når det gælder top-of-funnel leadgenerering.

5 ting der påvirker din annoncepris på Facebook mere end noget andet. 

FB-Annonce-pris

Timing

Måneden, ugedagen og endda den specifikke time på dagen kan påvirke dine Facebook annoncepriser. Der er spidsbelastninger, og når konkurrencen er højest, stiger omkostningerne også.

Budstrategi

Om du vælger at gå med en “laveste pris” strategi eller vælger et bestemt bud-loft, kan i sidste ende have en afgørende effekt på din annoncelevering og pris.

Placering

Forskellige annonceplaceringer vil have forskellige annoncepriser – jo mere konkurrence en bestemt placering har, desto højere vil prisen være.

Relevans

Facebook har 3 separate metrics, som den bruger til at vurdere kvaliteten af din annonce – Engagement Ranking, Quality Ranking og Conversion Ranking. At have en lav score på et af disse områder vil øge dine omkostninger.

Målgruppe

Hvis andre annoncører forsøger at nå de samme mennesker, som du også targeter, vil det medføre en negativ effekt på din annoncepris. Det skyldes at “newsfeed” pladsen, som er den foretrukne blandt de fleste annoncører, ikke er ubegrænset da Facebook har en øvre grænse for antal annoncer, der må blive vist i newsfeed kontra organisk indhold. 

Derfor kan man stadig have en sund annoncepris på Facebook…

For case virksomheden, som udgiver litteratur og undervisningsbøger og tilbyder abonnementer, hvor man kan signe op til et udvalg af udgivelser – er Facebook blevet en uundværlig kilde i bestræbelserne på at tiltrække abonnenter.  

Her var jeg med helt fra start i opstarten af deres Facebook anoncering, hvor vi i den allerførste annonce lagde ud med en “første bog gratis” kampagne med konvertering til abonnement efterfølgende. Trafikken blev sendt direkte til vores egen landing page med integration til virksomhedens webside. 

Vores første annonce: 333 kroner per bestilling

Jeg starter ud med at vise den gamle annonce. Jeg har haft mange forskellige annoncetyper i tankerne men landede til sidst på denne og besluttede løbende at teste grundelementerne enkeltvis, hvor det viste sig at der var to grundlæggende forskelle på den gode annonce, og den, der var for dyr. 

Annonce nr. 1:

Stats:

Aktiv periode: 14 dage

Bestillinger: 3

Relevance score: 1

Visninger: 6.579

Klikrate: 0.74 %

Pris: 1000

Pris pr bestilling: 333 kroner

Annonce nr. 2:

Stats:

Aktiv periode: 14 dage

Bestillinger: 100

Relevance score: 7

Visninger: 18.338

Klikrate: 2.58 %

Pris: 1000

Pris pr bestilling: 10 kroner

Jeg kan godt forstå det, hvis du lige nu tænker “hva i alverden.. det er jo den samme annonce, men med en helt vanvittig forbedring…” Lad mig starte med at sige, det synes jeg også, men helt identiske er de dog ikke. Der er nemlig to væsentlige ændringer, der gør at nummer to annonce banker 1’eren til plukfisk og sænker prisen med 97 %. 

Custom audiences er ikke altid løsningen

Til den første kampagne tog jeg udgangspunkt i et “look alike” audience på brugere, som havde tilkendegivet en interesse i bøgerne. Den bestod af knap 2.200 emner, hvilket er  lidt til den lave side, set i forhold til Facebooks minimum krav til “look alikes” på 1000 emner og en øvre grænse på 10.000, men eftersom det blot var en testkampagne med et begrænset budget, valgte jeg at se bort fra usikkerheden i målgruppen. Der gik dog ikke længe før det blev tydeligt at kampagnen ikke ville performe som ønsket, hvilket dels kom til udtryk via en meget lav rækkevidde og en uhyggeligt lav relevansmåling, to målepunkter der om noget fortæller om et misforhold mellem kampagne og målgruppe… Tilbage til tegnebrættet..

I anden runde besluttede jeg mig for at åbne op for målretningen og køre med bredere interessekategorier uden at medtage et custom audience. Ideelt set foretrækker jeg i denne type kampagne, slet ikke at have en målgruppe på og simpelthen stole på Facebook algoritmen, som er utrolig intelligent til at bruge historiske kampagnedata til at finde brugere, der matcher den kampagnemålretning som man ønsker at optimere efter. Men i dette tilfælde havde vi at gøre med en ny annoncekonto og derfor ingen historisk data, som Facebook kunne optimere udfra. Derfor valgte jeg at bruge interessekategorierne: Kultur, litteratur, historie og politik og samtidig begrænsede jeg aldersgruppen til 47-65 år, som jeg definerede på baggrund af Google Analytics data. 

Derudover ændrede jeg kampagnemålsætningen fra optimering på baggrund af “fuldførte registreringer” til optimering på baggrund af “webside trafik” for at give algoritmen lov til at skyde bredere ud og samtidig presse prisen og finde billigere kliks. Det betød at kampagnen nu blev vendt på hovedet og omdefineret til nu at handle om at eksponere annoncen  til så mange “klikvillige” individer som overhovedet muligt – indenfor de nævnte rammer – med tilliden til at tilbuddet nok skulle klare resten..  

Det resulterede i en tredobling af annoncens rækkevidde, 100 bestillinger til 10 kroner stykket!! og en klikrate på 2.58 %, hvilket er meget højt i Facebook regi. Alt dette indenfor den samme periode som sidst, 14 dage!  Så alt i alt en helt utrolig turnaround med bare få justeringer!

Konklusionen?

Det er ikke altid en god ide at starte med egne målgrupper, hvad enten det er Custom audiences eller Lookalikes, fra en email liste eller CMS’en, nogen gange er det bedre at tænke “less is more” og starte bredt ud med en mere simpel målretning og blive mere konkret undervejs som man bliver klogere på produkt og audience. 

Ligeså afgørende er det at man tænker funnel i annonceringen og tænker tilbuddet ind i den overordnede vurdering af kampagnestrategien. Er der eksempelvis tale om et uforpligtende prøvetilbud (gratis måned, ingen binding), så vil der nok være en større chance for at tilbuddet vil appellere til en bredere målgruppe end, hvis man annoncerede 3 måneders binding. Tilbuddet egnede sig derfor glimrende til en top of funnel aktivitet, der er beregnet til at øge kendskabsgraden til virksomheder og deres produkter og på sigt vil man kunne inkludere tilmeldingerne fra kampagnen til en bottom funnel kampagne.

Det sidste punkt er at man ikke skal være bange for at teste, læg ud med et begrænset budget og test på livet løs inden du dedikerer et større budget til en kampagne. Det gode ved det er at du nemlig får et større datasæt, som kan bruges til forventningsafstemning på performance mellem kunde og annoncør og derved bidrage til et bedre fundament som der kan bygges på til de kommende kampagner.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Close Menu